Sernik z łezką

Wpis

sobota, 24 marca 2012

Mięsne kulki

Składniki

  • farsz z pierogów z grzybami i mięsem:
  • 15 dag mięsa mielonego
  • 1/4 czerwonej papryki marynowanej
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • Zobacz także: Mięsne Kulki
  • garść suszonych grzybów
  • 1 jajko
  • bułka tarta

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki oprócz jajka i bułki rozdrabniamy w rozdrabniaczu.

Do masy dodajemy jajko i bułkę tartą.

Wyrabiamy.

Formujemy nieiwelkie mięsne kulki.

Każdą obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na chrupko z obu stron

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
qqlka1455
Czas publikacji:
sobota, 24 marca 2012 07:13

Polecane wpisy